Askartelu

Askartelu - paperihylsyt uusiokäyttöön

Askartelu - paperihylsyt uusiokäyttöön

Askarteluideoita löytyy varmasti vähintään yhtä monta kuin askartelijoitakin. Myös meillä on omat valikoidut vinkkimme, joita haluamme jakaa muille aiheesta kiinnostuneille harrastajille. Esimerkiksi jokaisen kotoa löytyvistä paperihylsyistä saa askarreltua todella monenlaisia koristeita ja myös käyttöesineitä. Yksi suosikkivinkkimme liittyy kasvien esikasvatukseen. Kun aurinko alkaa keväällä lämmittää, on aika kylvää siemeniä multaan. Monien kasvien esikasvatus on suoritettava sisällä, ja siihen tarkoitukseen voi paperihylsyistä askarrella ruukut. Kun siemenet alkavat itää ja versot kasvavat, voi paperihylsyistä tehdyt ruukut istuttaa sellaisenaan maahan. Maassa ne hajoavat, joten ne ovat ekologinen ja helppo vaihtoehto esikasvatukseen.

Paperihylsyistä voi askarrella myös leluja. Niistä saa helposti tehtyä satuhahmoja ja eläimiä. Valmistukseen tarvitaan värikynät tai maalia ja liimaa. Askartelutarvikkeet ovat siis varsin edulliset, eikä askartelu vaadi välttämättä muita välineitä. Sivustomme blogi antaa myös vinkkejä askarteluun.

Askartelutarvikkeet - hyödynnä luonnon antimia

Luonnosta voi löytää paljon askarteluun soveltuvia materiaaleja. Sopivista kivistä voi esimerkiksi maalata leppäkerttuja ja muita hauskoja eläimiä. Käpyjä taas voi hyödyntää muun muassa kranssin askartelussa. Kransseihin voi käyttää käpyjen lisäksi havuja, puolukanvarpuja ja sammalta.

Myös jäkälä ja pihlajanmarjat soveltuvat monenlaiseen askarteluun. Kesällä luonnosta löytää kauniita kukkia, joita voi kuivattaa ja käyttää askartelussa hyödyksi. Jos materiaaleja etsii yhdessä lasten kanssa, kannattaa aina varmistaa, ettei lapsi kerää luonnosta mukaansa mitään myrkyllistä. Syksyllä kannattaa kerätä esimerkiksi vaahteran kauniita lehtiä, joita voi kuivattuna käyttää myös askarteluun.

Askartele pahvilaatikoista

Askartele pahvilaatikoista

Pahvilaatikot ovat varsin monikäyttöisiä. Pahvilaatikoita voi hyödyntää niiden varsinaisen käyttötarpeen jälkeen esimerkiksi askarteluun. Niitä myös usein löytyy valmiina kotoa. Pahvilaatikko soveltuu loistavasti esimerkiksi koristetakan askarteluun. Sopivasta laatikosta voi askarrella koristetakalle kauniit ulkokuoret. Tähän voi apuna käyttää D-C-fixiä, jolla takalle saa luotua aidonoloisen ja kauniin ulkokuoren.

Lapsille pahvilaatikosta saa askarreltua upean auton, jossa istuessa leikit tuntuvat lähes aidoilta. Lisäksi laatikoista voi rakentaa linnan, jota voi koristella maalaten. Tarpeeksi isosta laatikosta saa linnan, johon leikkijät mahtuvat myös sisälle. Kissat yleensä rakastavat valtavasti pahvilaatikoita ja niistä saa helposti askarreltua kissalle esimerkiksi pedin tai pesämäisen luolan.

Askarteluideoita löytää netistä

Paperinauha antaa kattavasti erilaisia askarteluideoita. Vinkkimme soveltuvat kaikenikäisille askartelijoille. Askartelija kaipaa usein vinkkejä myös askartelutarvikkeiden säilyttämiseen. Tarvikkeita ja materiaaleja saattaa lojua pitkin asuntoa. Tähänkin löytyy ratkaisu lähempää kuin uskotkaan. Netti on toki pullollaan mitä hienoimpia säilytysjärjestelmiä, mutta sellaisen voi rakentaa myös itse. Tähänkin pahvilaatikot soveltuvat mainiosti. Laatikot voi päällystää kauniilla paperilla tai muovilla. Niistä voi myös rakentaa, vaikka kokonaisen säilytysjärjestelmän esimerkiksi papereille ja kartongeille.

Askartelu kehittää mielikuvitusta ja luovuutta, joten voi hyvinkin olla, että pian olet itse antamassa vinkkejä muille askartelijoille. Omia askarteluideoita kannattaakin jakaa myös muille, sillä juuri näin upeat ideat saadaan käyttöön ja ihmisten tietoisuuteen. Ennen vinkkejä löysi lehdistä, mutta nykyisin helpoin tapa löytää parhaat askarteluvinkit on selata netistä löytyviä aiheeseen keskittyneitä sivustoja.