ASKARTELUIDEOITA KIVISTÄ

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 26 Oct 2022

ASKARTELUIDEOITA KIVISTÄ

Askarteluideoita voi saada melkein mistä tahansa, kuten esimerkiksi kivistä. Kivistä saa askarreltua yllättävän monipuolisesti mitä erilaisimpia teoksia. Lisäksi kiviaskartelu kiinnostaa usein myös aikuisia, joten se sopii vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Kivistä askarrellut teokset voivat myös helposti säilyä vuosikymmenestä toiseen kunhan ne toteuttaa oikeilla välineillä. Mutta mitä kivistä sitten voi tehdä? Tämä artikkeli antaa ideoita erilaisiin kivikäsitöihin.

ASKARTELUIDEOITA LASTEN JA AIKUISTEN MAKUUN

Kivien koristelu on hauskaa ja hyvin monipuolista puuhaa. Kivistä voi koristella lähes millaisia tahansa. Ne voi maalata esimerkiksi eläimiksi, niihin voi kirjoittaa kauniita mietelauseita tai niihin voi maalata muuten vain kauniita kuvia. Kiviä voi myös koristella esimerkiksi puukiekoilla tai villanahalla. Kivet koristeineen tarjoavat lukuisia helppoja askarteluideoita lapsille ja aikuisille. Kiviä kerätessä saa lisäksi samalla raitista ilmaa.

Kiviä ei kuitenkaan kannata koristella aivan millä tahansa väreillä tai tusseilla, jos haluaa, että koristelut kestävät mahdollisimman pitkään. Kannattaa käyttää esimerkiksi askarteluliikkeistä saatavia kestäviä ja peittäviä tusseja, kuten akryylimaali-tusseja. Niiden väri on kuivuttuaan vedenkestävä, joten koristellut kivet voi hyvin asettaa koristeeksi myös ulos esimerkiksi pihapöydälle, ikkunalaudalle tai kukkaistutuksia koristamaan.

HELPPOJA ASKARTELUIDEOITA LAPSILLE SILKKIMASSASTA JA KIVISTÄ

Värikäs silkkimassa ja kivet ovat loistava yhdistelmä. Kiviä voi nimittäin yhdistää toisiinsa silkkimassalla ja luoda siten erilaisia hauskoja hahmoja tai taideteoksia. Silkkimassa ja kivet tarjoavat myös helppoja askarteluideoita lapsille, sillä kiviä voi koristella ja silkkimassaa voi muotoilla lähes miten vain. Kivistä ja silkkimassasta voi esimerkiksi muotoilla erilaisia hahmoja tai eläimiä, joille voi piirtää kasvot lasi- ja posliinitusseilla.

Silkkimassa on edullista ja sitä on saatavilla eri väreissä. Eri värisiä silkkimassoja voikin helposti yhdistää keskenään, jolloin saa luotua värikkäitä hahmoja. Kokeile muotoilla silkkimassasta ja kivestä vaikkapa värikäs meritähti oleilemassa kiven päällä. Askarteluideoita kivi-silkkimassa-töihin voi ammentaa lähes mistä tahansa.

ASKARTELUIDEOITA KIVISTÄ AIKUISEEN MAKUUN

Moni pitää kivistä osana sisustusta. Niistä saakin luotua itse mitä erilaisimpia sisustusesineitä. Etenkin moni aikuinen askartelija tuunaakin erilaisia kiviä pihan istutusten ja polkujen reunoille. Maalatuista kivistä saa myös luotua kehykseen liimaamalla hienoja kynttiläalustoja. Netti on pullollaan inspiraatiota mitä erilaisimmista itse tehdyistä kiviluomuksista. Kannattaa kuitenkin pitää huoli, että oma virustorjunta on kunnossa, sillä haut voivat johtaa mitä erilaisimmille sivustoille.

Kaikenlainen askarteleminen kivistä voi olla niinkin yksinkertaista kuin silmien maalaaminen kiville ja niiden asetteleminen esimerkiksi puutarhaan. Kivet näyttävät yllättävän söpöiltä. Kivien ei tarvitse olla edes saman kokoisia kunhan ne ovat melko sileitä. Silmät voi maalata maalaamalla suuret valkeat pallot ja pienemmät mustat niiden sisään.

ASKARTELUIDEOITA ALOITTELIJOILLE

Kivien koristelu ja askartelu voi tuntua etenkin alkuun hieman vaikealta. Sen voi kuitenkin aloittaa helpoista ideoista. Sellainen on esimerkiksi kiven maalaaminen eri värisiksi leppäkertuiksi. Yksinkertaisimmillaan kiven voi maalata esimerkiksi punaiseksi ja piirtää sille pisteitä, kasvot, tumman naaman sekä tumman juovan selkään. Leppäkertun voi tosin toteuttaa myös aivan omaan tyyliin.

On myös helppo ja hauska idea maalata pyöreistä kivistä kaktuksia. Kivet voi maalata vihreiksi ja niihin voi maalata vaalealla värillä piikkejä. Ne voi toteuttaa esimerkiksi maalaamalla pieniä pisteitä tai viivoja kaktukseen.

Kivet tarjoavat siis mitä mielikuvituksellisimpia askarteluideoita kenelle tahansa. Lisäksi kivien tuunaaminen on yleensä monia muita askartelumuotoja edullisempaa, koska kiviä ei tarvitse ostaa vaan niitä voi kerätä luonnosta. Kannattaa kuitenkin muistaa pestä kivet hyvin ennen askartelua. Kannattaa myös muistaa, että toisen maalta saa ottaa vain vähäisessä määrin kiviä, jos siitä ei ole vähäistä suurempaa haittaa. Maata ei saa kuitenkaan kaivaa.