ITSETEHDYT KORUT OHJEITA, KIINNOSTAAKO SINUAKIN?

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 05 May 2021

ITSETEHDYT KORUT OHJEITA, KIINNOSTAAKO SINUAKIN?

Itsetehdyt korut kiinnostavat sekä lapsia että aikuisia. Korujen tekeminen on hauskaa ja lisäksi itsetehdyt korut ovat aina persoonallisia. Koruja tehtäessä ideat voivat kuitenkin loppua kesken ja tällöin moni kaipaa itsetehdyt korut ohjeita. Niitä on onneksi netti pullollaan ja annamme myös muutaman vinkin tässä blogitekstissä. Kannattaa muistaa myös, että koruihin voi saada inspiraatiota lähes mistä tahansa – kuten esimerkiksi blogeista, elokuvista, lehdistä, luonnosta tai vaikka katukuvasta.

HELPPOJA ITSETEHDYT KORUT OHJEITA

Itsetehtyihin koruihin riittää lukemattomia erilaisia vaihtoehtoja. Virkkaustaitoiset voivat esimerkiksi virkata kauniita pallohelmiä tai muita yksinkertaisia koristeita, jotka voi kiinnittää korvakorun koukkuun. Myös kauniista koristekivistä saa erittäin upeita koruja. Netistä saa tilattua pieniä kiviä, joihin on tehty reikä korun ketjua varten valmiiksi. Kauniita korukiviä ovat esimerkiksi ruusukvartsi, turkoosi korukivi tai malakiitti.

Monellekaan ei tule mieleen, että myös paperinauha sopii korujen tuunaamiseen. Paperinauhaa voi esimerkiksi letittää tai muotoilla kauniiksi rannekoruksi. Nauhaan sopivat etenkin suuret riipukset ja erilaiset helmet. Korulankaan pujotetuista siemenhelmistä tehty riipus sopii taas juhlavaankin tyyliin. Hopean ja kullan värisillä helmillä saa luotua elegantin tyylisen ja värikkäillä taas boheemimman tyylisen korun.

MISTÄ LÖYTÄÄ VALMIITA KORUOHJEITA?

Netti on pullollaan erilaisia tee-se-itse -ohjeita korujen tekoa varten. Aloita vaikkapa tutkimalla sivustomme blogi. Myös esimerkiksi Youtube tarjoaa runsaasti ohjevideoita, joissa näytetään kohta kohdalta kuinka koru tehdään. Erilaiset korutarvikkeita myyvät nettikaupat tarjoavat myös usein sivustoillaan ohjeita koruihin, joita voi luoda heidän tuotteillaan.