HELPPO ASKARTELU AIKUISILLE

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 19 Mar 2021

HELPPO ASKARTELU AIKUISILLE

Tämä Helppo askartelu aikuisille -teksti antaa vinkkejä aikuisille sopiviin askarteluideoihin. Ne sopivat usein paremmin aikuiseen makuun ja ovat myös vaikeampia kuin koko perheen askarteluideat. Aikuisten askarteluideat ovat hyvin monipuolisia ja usein ainoastaan mielikuvitus on rajana eri askarteluprojektien suunnittelussa. Lue seuraavaksi mitä kaikkea voit askarrella korteista, valokuvista, kivistä, lasipurkeista tai luonnonmateriaaleista ja toteuta rohkeasti seuraavia ideoita juuri omalla tavallasi!

HELPPO ASKARTELU AIKUISILLE VALOKUVIEN AVULLA

Helppo korttiaskartelu omista valokuvista on mukavaa sekä askartelijalle että kortin saajalle. Omista valokuvista voi askarrella melko pienillä vaivalla esimerkiksi syntymäpäivä-, joulu- tai pääsiäiskortteja. Kortin voi teettää valmiiksi valokuvasta, jonka jälkeen sen voi koristella haluamallaan tavalla. Valokuvan voi myös esimerkiksi liimata sopivan väriseen kartonkiin ja koristella kortin vaikkapa pitsinauhoilla tai kultaisella tekstillä.

Kortista ei tarvitse myöskään tehdä perinteistä. Kortiksi voi valita esimerkiksi leveydeltään hyvin pitkän ja matalan kortin, jonka voi esimerkiksi kolmesta kohti taitettuna asettaa kauniisti pöydälle koristeeksi. Tällaiseen korttiin mahtuu useampikin pieni kuva – esimerkiksi kaikkien perheenjäsenten kuvat. Kortin taittelussa ja muussa suunnittelussa sekä toteutuksessa voi myös käyttää täysin vapaasti omaa mielikuvitustaan.

HELPPO KORTTIASKARTELU KOLLAASITEKNIIKALLA

Kollaasit ovat helppo askartelu aikuisille. Kollaasityylillä saa aikaan upeita ja takuulla persoonallisia kortteja. Korttipohjaan voi esimerkiksi liimata useita pieniä valokuvia tai suuremmista valokuvista leikattuja osia. Kollaasi voi koostua kokonaan valokuvista, mutta siihen voi myös esimerkiksi tulostaa ja leikata valmiita lainauksia tai vaikkapa leikata kokonaisia lauseita sanomalehdestä. Kuvat ja tekstit voi asetella joko tarkkaan järjestykseen tai sikin sokin oman maun mukaan.

Yhtä helppo askartelu aikuisille on myös kollaasien tekeminen muilla tavoin. Kollaaseja voi tehdä esimerkiksi tauluksi tekemällä kollaasin suuremmalle pohjalle ja asettamalla sen jälkeen valmiisiin kehyksiin. Kollaaseja voi myös koristella eri asioilla, kuten koristenauhoille, helmillä, tarroilla tai liimattavilla korttikoristeilla.

KAUNIS JA HELPPO VALAISIN KOTIIN

Erilaiset kauniit valaisimet on helppo tuunata myös itse. Esimerkiksi tyhjistä lasipurkeista saa hyvin kauniita valaisimia liimaamalla purkit kauttaaltaan täyteen läpinäkyviä koristekiviä. Kun purkkiin asettaa paristoilla toimivat LED-valot, valo tekee kauniita kuvioita koko huoneeseen tullessaan kivien läpi ja välistä. Tällaisiin itse tehtyihin valokoristeisiin on olemassa lukemattomia erilaisia ideoita. Inspiraatiota kannattaakin hakea esimerkiksi netistä. Hanki ensin vaikkapa kattavaa netissä surffailua varten Windows 10 ilmaiseksi ja pääset vauhtiin.

Eri Keeper on loistava apu erilaisten valokoristeiden tuunaamisessa. Koristekivien lisäksi purkit voi koristella esimerkiksi maalaamalla ne, tekemällä niihin kuvioita tai käyttämällä koristeita, kuten köyttä kauniisti pyöritettynä purkin ympärille. Muista kuitenkin, että kaikissa lasikupeissa ei ole turvallista polttaa elävää tulta. Sen sijaan esimerkiksi LED-valot sopivat niihin hyvin.

HELPPO ASKARTELU AIKUISILLE KIVISTÄ

On olemassa suunnato määrä askarteluideoita kivistä. Kivet ovat esimerkiksi kaunis lisä kodinsisustukseen. Niistä voi askarrella melko helposti esimerkiksi yksinkertaisen naulakon, jossa kauniit ja sileät kivet toimivat ripustimien päinä. Pienillä ja kauniilla kivillä koristeltu valokuvakehys on myös hyvin kaunis. Kivinä voi käyttää luonnonkiviä tai vaikkapa maalattuja ja hiottuja kiviä.

Kaunis kivi-idea ulos taas on kivistä tehdyt jalanjäljet. Aseta isomman kiven päähän varpaiksi pienempiä pyöreitä kiviä. Jatka askelmia usean jalan verran. Kiviksi kannattaa valita mahdollisimman pyöreitä ja sileitä kiviä, jotta niistä saa jalanjälkien näköisiä.

Helppo askartelu aikuisille tarjoaa siis loputtoman määrän erilaisia ideoita. Aina ei myöskään tarvitse käyttää valmiita ideoita vaan voit käyttää rohkeasti omaa mielikuvitustasi. Askarteluun voi käyttää niin valmiita askartelutarvikkeita, valokuvia, kiviä kuin monia muitakin luonnosta löytyviä asioita. Kokeile askarrella vaikkapa oksista kauniita koristepalloja, kävyistä söpöjä pikkupöllöjä tai havuisista oksista kaunis kranssi.