HELPPOJA MAALAUS IDEOITA KOKO PERHEELLE

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 01 Jun 2022

HELPPOJA MAALAUS IDEOITA KOKO PERHEELLE

Maalaaminen on hauskaa ja rentouttavaa tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin. Harjoittelu tekee mestarin, ja maalaamisessa on mahdollista tulla taitavaksikin eri tekniikoiden harjoittelulla. Mikäli tavoitteena ei ole ammattimainen maalausharrastus, vaan enemmänkin hauska ajanviete, on maalaus silloinkin erinomainen idea tekemiselle yksin tai yhdessä. Sadepäivät ja pitkäksi käyvät lomapäivät voikin pelastaa kokeilemalla esimerkiksi näitä helppoja maalaus ideoita koko perheen voimin.

HELPPOJA MAALAUS IDEOITA

Sormivärit ja ilman välineitä maalaaminen on erityisesti lasten ikisuosikki. Maalata voi sormin tai varpain esimerkiksi kukan terälehtiä, pilvenhattaroita, perhosia tai muita kuvioita pelkästään painelemalla maalia kartongille tai paperille. Toinen helppo maalaustekniikka on maalata vaahtomuovilla painelemalla tai siveltimellä jonkin kuvioon leikatun paperisen, kartongista tai muovista tehdyn muotin päältä aluskartongille tai paperille. Näin saa muodostettua ikään kuin taustan ja itse kuvio maalauksessa jää taustakartongin väriseksi.

Kokeile maalauksen lisäksi myös erilaisia askarteluideoita kivistä. Voit esimerkiksi kerätä sopivan mallisia kiviä, joita sitten maalaat haluamallasi värillä eri hahmoiksi, kuten muumeiksi tai Barbapapa-hahmoiksi. Kiville voi lisäksi liimailla erilaisia kartongista tai muista materiaaleista tai luonnon löydöksistä askarreltuja hattuja ja hiuksia. Kivien lisäksi maalattavaksi voikin valikoida jos jonkinlaisia luonnosta löytyneitä elementtejä, kuten keppejä, puunpaloja ja sammalta, ja muodostaa näistä itselleen maisemateoksen mieliväreissään.

MAALAAMINEN SOPII MYÖS AIKUISILLE

Mikäli haluat kokeilla maalausideoita aikuiseen makuun, voit aloittaa ottamalla itsellesi tarpeeksi suuren maalauspohjan, valikoida sopivia värejä ja laittaa musiikin soimaan. Seuraavaksi voitkin vain antaa musiikin ja tunteen viedä ja katsoa, mitä pohjalle syntyy. Akryylivärit ovat hyviä silloin, kun haluaa maalaukselle moniulotteisuutta ja eloa. Helppo tapa saada upea ja persoonallinen lopputulos on säntillisen siveltimen käytön lisäksi kokeilla roiskia maalia pohjalle joko siveltimestä tai vaikkapa käsin. Maalauksessa ja sen tekniikoissa usein onkin vain mielikuvitus rajana!