INSPIROIVIA ASKARTELUIDEOITA AIKUISILLE

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 16 Feb 2022

INSPIROIVIA ASKARTELUIDEOITA AIKUISILLE

Askarteluideoita aikuisille löytyy loputtomiin ja vain mielikuvitus on niissä rajana. Askarrella voi monista materiaaleista ja useilla eri tekniikoilla. Siihen ei aina välttämättä tarvita hienoja välineitä, vaan askarrella voi myös aivan perustarvikkeiden avulla. Joskus vaaditaan vain sakset ja kynä. On kuitenkin olemassa eri askartelutekniikoihin soveltuvia tarvikkeita ja välineitä, joita voi ostaa askarteluun erikoistuneesta kaupasta, mikäli niin haluaa. Silloin askartelusta saa todella taidokasta ja samalla myös itse kehittyy.

MAKRAMEE ASKARTELUIDEOITA AIKUISILLE

Moni aikuinen on hurahtanut makrame-askarteluun. Makrame-työt ovat lähes taidetta. Se on vanha tekniikka, jossa solmimalla lankoja saadaan aikaiseksi muun muassa erilaisia seinäkoristeita. Myös korvakoruja, mattoja ja avaimenperiä voi valmistaa tällä tekniikalla. Makrameeta voi tehdä esimerkiksi juuttinarulla, mutta myös hamppulankaa on erinomainen vaihtoehto. Lanka valitaan sen mukaan, mitä aikoo siitä valmistaa. Tekniikan avulla voi tehdä avaimenperistä joulukoristeisiin tai jopa ostoskassin.

Paperinauha on yksi vaihtoehto materiaaliksi, mutta aivan aloittelijan ei sitä kannata valita. Langan lisäksi tulee valita jonkinlainen keppi, mikäli haluaa valmistaa seinällä roikkuvan koristeen tai seinävaatteen. Kepiksi voi valita minkä tahansa metsästä löytyneen kepin, joten sitä ei tarvitse ostaa kaupasta. Makrameeta tehdään erilaisia solmuja apuna käyttäen ja ne on suhteellisen helppo oppia.

HELMIASKARTELU

Moni haluaa askarrella itselleen tai ystävilleen helmistä koruja. Erilaisia helmiä on runsaasti tarjolla ja osa niistä on aitoja, mutta usein askarteluun käytetään muovista puristettuja helmiä. Myös lasihelmet soveltuvat korujen tekoon. Helmiaskarteluun tarvitaan korujen valmistamiseen tarkoitettuja tarvikkeita, kuten esimerkiksi korupihdit, korukoukkuja, koruneuloja ja lukkoja. Helmikorujen tekeminen on helppoa ja hauskaa ajanvietettä ja taitojen kehittyessä voi nostaa omaa vaatimustasoaan.