PAHVILAATIKKO ASKARTELU VAATII MIELIKUVITUSTA

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 13 Apr 2022

PAHVILAATIKKO ASKARTELU VAATII MIELIKUVITUSTA

Pahvilaatikko askartelu on mielenkiintoinen idea, sillä lähes jokaisen kotiin kertyy ajan mittaan pahvilaatikoita esimerkiksi muuton tai pakettilähetysten vuoksi. Askartelun avulla nämä pahvilaatikon pääsevät hauskalla tavalla uusiokäyttöön. Pahvilaatikot ovat myös hyvin monipuolinen askartelumuoto, sillä niistä voi askarrella sekä koristeita että erilaisia tarvikkeita lasten, aikuisten ja lemmikkien käyttöön. Pahvilaatikoita on myös helppo käsitellä ja muokata, joten niiden parissa aika kuluu nopeasti.

PAHVILAATIKKO ASKARTELU ON LASTEN SUOSIKKIPUUHAA

Pahvilaatikko tarjoaa valtavasti valinnanvaraa askarteluhetkiin lapsille. Siitä saa muotoiltua saksilla, tusseilla tai muita väreillä sekä esimerkiksi teippiä tai liimaa käyttäen mitä erilaisimpia tuotoksia. Niitä ovat muun muassa koristeelliset säilytyslaatikot, leikkiuunit, leikki-TV, maja, auto tai jopa nukkekoti. Pienistä pahvilaatikoista saa myös luotua värejä tai värillistä paperia käyttäen vaikkapa pieni neliskanttisia eläimiä, jotka ovat erittäin hauskan näköisiä.

Askartelu pahvilaatikosta kannattaa myös siksi, että pahvi on hyvin paksua. Sen vuoksi siitä on helppo leikellä saksia käyttäen kestäviä hahmoja kuten elämiä, ihmisiä tai rakennuksia. Esimerkiksi pahvilaatikosta leikkelemällä saa luotua hevostallin tai -tilan. Käytetyistä ja pestyistä jäätelötikuista voi liimata tallin ympärille kauniin aitauksen. Pahvilaatikosta saa tehtyä myös monia muita lasten makuun sopivia vaihtoehtoja mielikuvitusta käyttämällä.

ASKARTELUIDEAT AIKUISEEN MAKUUN

Pahvilaatikoista tuunatut säilytyslaatikot ovat myös aikuisten askartelijoiden mieleen. Laatikosta saa kauniin näköisen vaikkapa päällystämällä sen koristepaperilla. Lemmikkien omistajat taas voivatkin rakentaa laatikoista esimerkiksi oleskelutiloja lemmikeilleen, hauskan esteradan tai leikkipaikan, joka tarjoaa lemmikille virikettä. Esimerkiksi hamsterit ja marsut nauttivat pahvilaatikkoon tai -laatikoista rakennetusta esteradasta samoin kuin kissa.