SILKKIMASSA SOPII ASKARTELUUN

post thumb
Inspiraatiota
kirjoittanut Päivi/ 07 Nov 2021

SILKKIMASSA SOPII ASKARTELUUN

Silkkimassalla tarkoitetaan itsestään kovettuvaa ja erittäin kevyttä muovailumassaa, jota voi hyödyntää loistavalla tavalla moniin erilaisiin toimintoihin. Sitä voi käyttää leikkiin, taiteeseen ja luovaan toimintaan. Massa kuivuu huoneilmassa melko nopeasti. Silkkimassa on erittäin pehmeää, sekä nimensä mukaisesti tuntuu silkkiseltä, joten sen käsittely on miellyttävää ja helppoa. Sen vuoksi silkkimassasta askarteleminen sopii erinomaisesti niin aikuisille kuin lapsillekin.

SILKKIMASSA ON HELPPO JA SIISTI MATERIAALI KÄYTÖSSÄ

Silkkimassasta valmistuvat niin kauniit korut, kuin muut pienet esineetkin. Massaa voi kiinnittää helposti muihin massapaloihin sekä muihin materiaaleihin, kuten styroxiin tai vaikkapa puuhun. Massan muovailu on helppoa, joten se antaa mahdollisuuden tehdä esineitä hyvin luovalla tavalla. Massaa voi muotoilla, kaulita tai vaikkapa leikatakin. Palat kiinnittyvät toisiinsa helposti vain kevyesti painamalla.

Silkkimassa sopii myös todella hyvin askarteluun luonnon materiaalien, kuten puun ja kiven kanssa. Hyviä askarteluideoita kivistä ja silkkimassasta on paljon. Niistä voi tehdä vaikkapa hauskoja pieniä eläimiä leikkeihin tai kauniita kaulakoruja lahjaksi ystäville. Silkkimassa ja luonnon materiaaleja yhdistämällä saa aikaan todella upeita ja luonnon läheisiä koristeita ja koruja.

SILKKIMASSAA LASTEN KANSSA

Silkkimassa on yksi parhaimmista materiaaleista lasten kanssa askarteluun. Se antaa lapsille mahdollisuuden olla luovia ja kehittää samalla motorisia taitoja. Esimerkiksi erilaisten hauskojen hahmojen valmistaminen silkkimassasta on todella hauskaa ja kehittää erinomaisella tavalla kädentaitoja. Massa sopii loistavasti myös kavereiden kanssa työstettäväksi ja on hyvää ajanvietettä!