KANANMUNAKENNO ASKARTELU ON HAUSKAA!

post thumb
Vinkit
kirjoittanut Päivi/ 10 Sep 2021

KANANMUNAKENNO ASKARTELU ON HAUSKAA!

Kananmunakenno askartelu sopii monenlaiseen puuhasteluun kaiken ikäisille. Se on myös edullista ja vaatii yleensä vain joidenkin tarvikkeiden hankintaa. Suosittu tapa käyttää kananmunankennoja on rakentaa niistä lasten leikkeihin taloja ja avaruusaluksia. Kananmunankennot voi maalata sellaisiksi kuin itse haluaa ja niistä voi ajan kanssa rakentaa vaikka kokonaisen kaupungin tai avaruusaseman. Ja mikä parasta, lapset pääsevät itse käyttämään luovuuttaan!

KANANMUNAKENNO ASKARTELU KÄYTÄNNÖSSÄ

Kananmunakennoista saa tehtyä myös hauskoja otuksia leikkeihin. Otukset syntyvät siten, että kananmunakennosta leikataan ensiksi munasyvennykset irti. Sen jälkeen leikatut osat käännetään väärin päin ja koristellaan haluamalla tavalla. Osan voi esimerkiksi maalata keltaiseksi. Sen jälkeen siihen voi kiinnittää silmät ja höyheniä sekä askarrella kivan nokan. Lopputuloksena on itse tehty tipu.

Kananmunakenno askarteluun tarvittavat askartelutarvikkeet voi hankkia etukäteen, jotta inspiraation tullessa kaikki tarvittava löytyy omasta kaapista. Valmiiksi kannattaa varata kennojen lisäksi askarteluun sopivaa maalia ja tusseja. Lisäksi tarvikekaapista on hyvä löytyä liimaa, askartelusilmiä, pahvia sekä paperia, tarroja ja kenties askartelusulkia. Näillä tarvikkeilla pääsee jo hyvin pitkälle askartelussa.

KANANMUNAKENNOJEN HYÖDYNTÄMINEN

Kananmunakennot kannattaa säilyttää ja hyödyntää askartelussa. Mikäli askarteluun haluaa haasteita, löytyy netistä paljon vinkkejä ja ideoita myös haastavampaa kananmunakenno askarteluun. Kennoista voi rakentaa esimerkiksi traktoreita tai muita ajoneuvoja. Tällainen lelujen askartelu on myös ekologista. Taitava voi askarrella kennoista jopa lahjoja kummilapsille!